Справа Кольпінга. ЛЬВІВ

Субота, 20.04.2024, 12:52

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Вересень » 25 » Проект «Організація підтриманого проживання та зайнятості осіб з аутизмом (Південний Тіроль)»
21:58
Проект «Організація підтриманого проживання та зайнятості осіб з аутизмом (Південний Тіроль)»

1 червня 2010 р. відкрито центр денного перебування для дітей з високим рівнем аутизму. Головним завданням центру денного перебування є адаптація  дітей з аутизмом в соціумі, вироблення навичок самообслуговування та з’ясування можливостей їх професійної орієнтації та зайнятості. Виходячи з цього, паралельно з реабілітаційною роботою у центрі здійснюється лонгетюдне дослідження дітей з аутизмом за методикою AAPEP, яка була перекладена з німецької мови і наприкінці року буде опублікована у книзі «Реабілітація дітей із спектром аутизму у центрі денного перебування». Це дослідження дозволить виділити пріоритетні напрямки роботи з кожною конкретною дитиною, розвивати сфери її найбільшого успіху, оптимізувати роботу центру загалом. Сьогодні ми можемо говорити про модель адаптації дітей із спектром аутизму у суспільстві саме у таких невеликих центрах, де за рахунок великого співівідношення вихователі/діти (2 вихователі та 2 волонтери у групі до 8 дітей + індивідуальні заняття з спеціалістами протягом денної програми), реально забезпечується індивідуальний підхід, відбувається помітний розвиток емоційної, психо-моторної сфери дитини, засвоєння та оволодіння дітьми побутових навичок (діти навчилися самостійно їсти ложкою, після кожної справи мити руки, з незначною сторонньою допомогою одягатися і роздягатися), значно зросло розуміння у дітей значення порядку, послідовності дій, відбулося часткове структурування часу і простору. Ці, на перший погляд, незначні здобутки є великою радістю для їх батьків та членів родини – головних експертів щодо результатів реабілітації дітей з аутизмом.

Звичайно, за результатами 1-го року виконання проекту ще рано робити остаточні висновки. Можемо лише переконливо стверджувати, що центр денного перебування для дітей із спектром аутизму у Франківському районі  м. Львові працює, він відповідає європейським стандартам щодо методичного забезпечення та основних форм реабілітації, наповнюваності групи та рівня підготовки спеціалістів.  Ця модель центру денного перебування гідна для поширення у інші райони м. Львова та обласні центри України. 

Переглядів: 720 | Додав: bravo | Теги: центр денного перебування Відкрите , профорієнтація неповносправних осіб, реабілітація, діти з вутизмом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0