Справа Кольпінга. ЛЬВІВ

Субота, 27.04.2024, 05:22

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Вересень » 25 » Урок доброти
22:07
Урок доброти

Пам’ятаймо про любов до ближнього, творімо добро, виконуймо місію милосердя, несучи людям надію

 

Одним з основних напрямків роботи серед слухачів ЛУТВ є взаємодопомога, адже робити добро, нести радість в серця потребуючих, віддаючи частку себе іншим, сторицею повертається до тих, хто з любов’ю покликаний виконувати місію милосердя.

Голова товариства «Родина Кольпінга» п. Катерина Островська, під опікою якої створився ЛУТВ, постійно з перших днів створення ЛУТВ наголошує про організацію волонтаріату. В її словах відчувається турбота про тих, кому саме потрібна допомога, якою вона повинна бути,

При самоуряді створено комісію волонтерської взаємодопомоги. Комісія планує свою роботу, виносить на обговорення самоуряду та за узгодженням з правлінням товариства «Родина Кольпінга» проводить свої заходи. За перший рік навчання в ЛУТВ комісії взаємодопомоги  вдалося створити налагоджену систему відвідувань хворих дітней-аутистів в реабілітаційному центрі «Відкрите серце».

Слухачі ЛУТВ пп. Бульбак Н., Рубаненко Євгенія, Шикітка Мирон, Міхалєвський О, Ткачева, Музика М., охоче ідуть в групу хворих дітей, завжди з батьківською любов’ю  намагаються знайти спільну мору з дітьми, зацікавити та розрадити їх. Діти в реабілітаційному центрі «Відкрите серце» вже звиклі до відвідин наших волонтерів і з радістю їх зустрічають. Діти своєю мовою, мімікою та рухами показують, чого навчають їх в групі оздоровлення.

Наші волонтери щомісячно зустрічаються в групі денного центру «Відкрите серце» як з дітьми, так із їхніми батьками. Проведені спільні свята дітей, батьків і слухачів ЛУ ТВ, де разом співали пісень, танцювали, проводили забави і на завершення пригощалися ласощами, фруктами та чаювали.

    Ми вже знаємо, що Остапчик любить нам розказувати віршик та гарно рахує, а ще дуже любить торт і нас з великою радістю зустрічає, чи то в групі, чи коли буває на прогулянці. Ромчик любить танцювати під музичний супровід, а Михайлику неможна ні в чому заперечувати, тоді з ним завжди можна порозумітися. Можна порадіти за Вітю, який часто іде на контакт з волонтерами і навіть деколи посміхається.

Звичайно таких успіхів діти-аутисти досягли завдяки спільним зусиллям психологів, вихователів, батьків – налагодженій системі догляду та супроводу дітей, а люди похилого віку долучаються тим, що проводять культурні заходи та організовують дозвілля і це приносить радість усім, хто потребує, адже кожен волонтер залишає дітям-аутистам  часточку себе в їхніх серцях і душах.

Комісія взаємодопомоги займається не тільки з дітьми аутистами, а і  з іншими хворими особами – одинокими, інвалідами; відвідують волонтери школу-інтернат, де показали майстер-клас з вироблення ляльок-мотанок, відвідали хворих слухачів ЛУТВ в лікарні і вдома, а також з вересня 2011 року волонтери ЛУТВ під керівництвом Євгенії Рубаненко виконують програму міської ради - розносять гарячу їжу потребуючим.

Переглядів: 791 | Додав: bravo | Теги: діти з аутизмом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0